Kvinnodagsdemonstration den 8.3

Åbo gröna vänster i samarbete med många andra grupper och föreningar är med, stöder och ordnar en kvinnodagsdemonstration här i Åbo nu på onsdag. Demonstrationen börjar på salutorget kl.18 varefter vi marscherar tillsammans genom staden för feminism och antirasism, mot gränser och regeringens nedskärningspolitik.

Vi uppmanar alla att delta, om inte annat för att det är alltmera viktigt med tanke på dagens politiska läge att vi står upp och kämpar för våra ideal.

Det är inga partipolitiska symboler under marschen vilket förstås utesluter våra egna märken, men annars är det fritt fram att ta med en flagga att vifta med eller något dylikt som har med temat att göra.

Evenemanget på facebook: https://www.facebook.com/events/1773288989657324/

Evenemangsbeskrivning på svenska:

Kvinnodagsdemonstration ÅBO
8.3.2017. kl. 18.00

Feministiska gatupatrullering mot nedskärningspolitik och gränser Nyaste trenden som är här för att stanna, även i Åbo! Nu skall vi ta tillbaka kontrollen över gatorna på kvinnodagen – under dessa dystra tider behövs mer samarbete mellan grupper som värderar äkta jämställdhet och frihet.

När kapitalismen är i kris, drivs de radikala konservatismerna, misogynisterna, nationalisterna och den rasistiska retoriken av världens trump, erdogans, le pens, orbáns och halla-ahos och får mer och mer plats i världen, även i Finland. Bland de centrala konsekvenserna är att de fattigas, arbetslösas, kvinnornas, köns- och sexualminoriteters samt rasifierade personers frihet blir begränsade och otryggheten ökar. Män som Trump är inte våran ledare. Det är inte heller Sipilä, Orpo eller Soini. Sipiläs regering har drivit en nedskärningspolitik, som har minskat på kvinnors frihet, speciellt kvinnor i svagare positioner. Sannfinländarna i samarbete med Samlingspartiet och Centern har också stängt gränserna och drivit igenom rasistiska lagförändringar. Detta påverkar alla människors liv men främst dem som lever utan asyl.

Den mycket strikta asylpolitiken har fört människor tillbaka till döden och rädslan av tortyr samt familjeåterföringen görs nästan omöjlig, vilket begränsar oftast just kvinnors och barns rörlighetsfrihet.

Vi är inte intresserade av den påstådda jämställdheten, med vilket det finländska varumärket säljs utomlands, eftersom man i Finland på samma gång skickar människor till döden och trycker ner medborgare som är låginkomsttagare eller arbetslösa. Nu tar vi tillbaka kontrollen av gatorna för att tillsammans är vi starka. Vi skall visa vår ilska – även om kvinnan inte skall vara arg. Kvinnan har all orsak till att vara arg i denna värld, där starka, rika män och även kvinnor underskriver papper, som bestämmer över vilka restriktioner det finns över kvinnans kropp och var sexuell våld accepteras. Papper, som definierar vissa länder som terrorister, vars strävan är att bygga murar.

Här i Åbo går vi fritt var som helst. Ingen make, fascist, konservativ eller affärsman kan bestämma var vi får eller inte får vara. Vi accepterar inte att feminism används som käpphäst till att berättiga rasism i saken om ”kvinnors säkerhet”. Feminism och antirasism kan inte drivas utan den andra. Vissa personers säkerhet kan inte försvaras genom att man hotar andras säkerhet. Ingen är fri tills alla är fria.

Den demokratiska konfederalismen, var frihet och demokrati går hand i hand, fungerar i Rojava. Där strider kvinnor och män tillsammans för alla människors frihet. YPJ, dvs. Kvinnornas Försvarstrupper har visat sig vara ett exempel för hela världen av en kraft som försvarar människors och speciellt kvinnors rättigheter.

På kvinnodagen 2017 skall vi gå ut på gatorna för att kräva frihet för oss alla. Oberoende vad vi är; låginkomsttagare, kvinnor, lesbiska, kvinnor av alla färger, queers, transkvinnor, fattiga kvinnor, femmes, hemlösa, våra manliga vänner och stödare, homosexuella, transmän och framförallt, alla barberare.

Nu skall vi krossa kapitalismen och fascismen i jämställdhetens namn!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s