Gulnäbbsakademin 2019

De av er som studerar i Åbo Akademi kan vara intresserade av att Gulnäbbsakademin 2019 är nu på onsdag kl.16-18 i Kåren (adr. Tavastgatan 22). Gulnäbbsakademin är ett evenemang som arrangeras av Åbo Akademis Studentkår, menat för nya studerande att bekanta sig med olika föreningar. Som vanligt har vi i Åbo Gröna Vänster ett bord … Mer Gulnäbbsakademin 2019

Åbo Pride 2019!

Prideveckan är som bäst på gång här i Åbo, och själva huvuddagen är nu på lördag. Det vill säga att demonstrationen, parkfesten och kvällsfesten är på lördag. Som vanligt vill vi uppmana alla som har tid och möjlighet att delta i demonstrationståget. Vänsterförbundet i Åbo har sitt eget block i marschen, och så finns det … Mer Åbo Pride 2019!

Åbo utan nazister -demonstration imorgon!

ÅGV bland många andra grupper och föreningar är med och stöder en partipolitiskt obunden demonstration mot en tillställning som arrangeras av den högerextrema organisationen Kansallismielinen Liittouma samma dag (det vill säga imorgon). Vi vill uppmana alla som har tid och möjlighet att delta i Åbo utan nazister -demonstrationen. Det är liksom alltid viktigt att på … Mer Åbo utan nazister -demonstration imorgon!

Dekorationer för alternativa årsfesten!

Den alternativa årsfesten är nu på lördag vilket betyder en hel del förberedande arbete för ÅGV och stiftelsen för alternativ årsfest. Den 14.5 hade vi en workshop tillsammans för att göra dekorationer bland annat till festen. Här är några bilder: En fest med så fina dekorationer vill du inte missa! Klicka här för evenemanget på … Mer Dekorationer för alternativa årsfesten!

Förhandsröstningen i EU-valet har påbörjats!

Från och med idag är det möjligt att förhandsrösta i europaparlamentsvalet. Det går att göra ända fram till och med nästa veckas tisdag (21.5). Själva valdagen är söndagen den 26.5. Kom ihåg att använda din möjlighet att påverka! Är du osäker på vem du ska rösta på? I sådant fall ska du kolla in Vänsterförbundets … Mer Förhandsröstningen i EU-valet har påbörjats!

Den alternativa årsfesten återvänder!

#denårsfesten återvänder 25.5 kl.18:30 framåt! Årets tema är Generationer. In English bellow Vad är den alternativa årsfesten? Den alternativa årsfesten är en icke-traditionell årsfest utan klädkod eller bordsplacering. Festen bjuder på gratis vegansk mat, uppträdanden och olika program: bland annat musik, poesi och tal. I slutet av (och varför inte också under) kvällen får du … Mer Den alternativa årsfesten återvänder!

Marschera med Motborgarbladet!

Glad Första maj på er alla! Imorgon marscherar Åbo Gröna Vänster tillsammans med resten av Åbovänstern och andra föreningar på den traditionsenliga 1:a maj-marschen. Det är samling kl.10:30 imorgon vid Trätorget i Åbo och själva marschen startar kl.11. Tåget slutar vid Gamla Stortorget varefter det följer fest med sång och tal. Före marschen kl.9 ordnas … Mer Marschera med Motborgarbladet!