Välfärdsområdesvalet 2022

Förhandsröstningen för välfärdsområdesvalet började idag och pågår ända tills den 18.1, medan den egentliga valdagen är den 23.1. Ifall du missade det arrangerade vi ett infotillfälle angående valet den 2.12 som vi bandande in, och den videon kan du se här längst ner i det här inlägget. Inbjudna talare var Nina Söderlund (medlem i Pargas stadsfullmäktige) och Jaakko Lindfors (medlem i Åbo stadsfullmäktige) som båda är uppställda kandidater i valet.

I stora drag är det ett väldigt viktigt val eftersom de nya välfärdsområdena kommer att ha ansvar över offentliga tjänster liksom socialservice, mental- och hälsovårds samt räddningstjänster. I allmänhet är det förstås alltid viktigt att rösta i val, men det är särskilt viktigt att rösta i det här valet eftersom välfärdsområdesfullmäktige kommer att ha ansvar över att bygga upp de nya strukturerna för alla dessa tjänster.

Vi har flera medlemmar i vår egen förening som ställer upp i valet: Li Andersson (21), Joonas Jormalainen (35), Juha Laaksonen (55) och Branko Lampi 57).

Övriga svensk- eller tvåspråkiga kandidater i Egentliga Finland som vi känner till är: Jaakko Lindfors (64), Juuso-Matias Maijanen (69) och Nina Söderlund (106).

Klicka här för mera information om valet, kandidaterna och Vänsterförbundets valprogramKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s