Läsecirklar/Reading-circles

(In English bellow)

För att vidareutveckla konceptet med våra läsecirklar så kommer vi i fortsättningen hålla den här typen av evenemang varannan vecka på söndagar. För dom som inte har deltagit tidigare, så är  tanken med dessa diskussioner att vi kan hjälpa varandra förstå ämnen som vi vill veta mera om. Det är alltså inget krav att vara insatt i det ämne som diskuteras. För tillfället läser vi ”Economics: The User’s Guide” vilket förstås berör ekonomisk teori.

När ni läser ett kapitel så är det fritt fram att fundera på något som ni vill fråga resten av gruppen. Annars är det fritt fram att delta på diskussion även om ni inte har haft tid att läsa hela kapitlet. Oss deltagare hittar man sittandes vid något ospecifikt bord nära ingången till Koulu med bok och papper i hand, så känn er välkomna!

Nästa läsecirkel är nu på söndag kl.18 på Koulu och i fortsättningen kommer vi alltid att hålla läsecirklar samma tid och plats varannan vecka (om vi inte meddelar annat).

Tanken är annars att vi läser ett nytt kapitel inför varje tillfälle men inför den här veckans diskussion så kommer vi att diskutera både kapitel 4 och 5 ur Economics boken. Detta är för att kapitel 4 kom ut på så kort varsel inför det förra diskussionstillfället.

I fortsättningen så kommer vi att sträva efter att ett nytt kapitel kommer ut senast dagen efter varje diskussion.

Texterna kan läsas eller skrivas ut här:

https://www.dropbox.com/sh/gr9d7nkf8e81wa1/AAAOBXZNw7xEIo3Wcjq16f5Xa?dl=0

Annars kan ni följa vad som händer på händelsekalendern, som vi också kommer att försöka hålla aktivt uppdaterad. Här är en länk till den:

https://abogronavanster.wordpress.com/program/

 

(In English)

To further develop the concept of our reading-circles we will, going forward, hold these types of events every other week on Sundays. For those that haven’t participated as of yet, the idea with these discussions is that we can help one-another understand subjects that we want to know more about. Basically, one doesn’t have to be an expert on the subject in order to participate.

Also, when you are reading feel free to think of some question that you want to ask the rest of the group. Otherwise, feel free to join in on the discussion even if you haven’t had time to read the whole chapter. You can find us participants sitting at some random table near the entrance of Koulu with book and paper in hand, so feel welcome to join us!

Next reading-circle is now on Sunday 6pm at Koulu and going forward we will hold these reading-circles every other week at the same time and place (if we don’t say otherwise).

Otherwise, the idea is that we read a new chapter before each discussion, but for this week we will discuss both chapter 4 and 5 from the Economics book. This is because chapter 4 came out on such a short notice last time.

Going forward we will aim at making a new chapter available the day after each discussion, at the latest.

The texts will be available to read or print here:

https://www.dropbox.com/sh/gr9d7nkf8e81wa1/AAAOBXZNw7xEIo3Wcjq16f5Xa?dl=0

Otherwise, you can follow our events at the event calendar, that we will also try to keep actively updated. Here is a link to it:

https://abogronavanster.wordpress.com/program/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s