VänsterHänt i Åbo, avsnitt II – Vänstern på svenska (obs, även vänsterungas svenskspråkiga utskott)

Det är nu en tid sedan Åbovänstern publicerade detta avsnitt på Soundcloud men ifall någon har missat det så här är det andra avsnittet av VänsterHänt i Åbo, var vi diskuterar vänsterverksamhet på svenska. Inbjuden gäst är Joonas Jormalainen som är nybliven ordförande för Egentliga Finlands Vänsterunga.Något vi nämner på avsnittet är Vänsterförbundets svenska landsstyrelse, och om någon undrar så är våra nyblivna ordinarie representanter Bianca Gräsbeck och Branko Lampi. Suppleanter är Marius Kraufvelin och Robin Isomaa. Programmets värd glömde dock nämna att även viceordförande för landsstyrelsen Fredrik Rönnlund är från ÅGV. Vår förening är med andra ord väldigt välrepresenterad i landsstyrelsens nya styrelse.

En stor del av avsnittet hade att göra med Vänsterunga vilket vi tänkte att är aktuellt med tanke på att det nu finns så många svensk/tvåspråkiga aktiva inom Egentliga Finlands liksom Åbo Vänsterungas nya styrelser. På Vänsterungas kongress 1-3.11 gjordes det även ett beslut att ett svenskspråkigt utskott skall grundas med samma syfte som Vänsterförbundets landsstyrelse (men för Vänsterunga), att främja och utveckla Vänsterungas svenskspråkiga verksamhet.

Ifall du är medlem i Vänsterunga kan du anmäla dig till det svenskpråkiga utskottet på den här sidan. Ifall du inte är medlem så rekommenderar vi varmt att du blir medlem, vilket du kan bli förutsatt att du är under 30 år gammal. Medlemskap i Vänsterunga är utan kostnad och det utesluter inte heller medlemskap i ÅGV. Vänsterunga är officiellt obunden till partiet även om organisationen samarbetar med Vänsterförbundet.

För det sista så hade vi som sagt ursprungligen tänkt att spela in det här avsnittet på Svenska dagen den 6.11 men det var inte möjligt, så nu uppmärksammar vi istället dagen på det här sättet i efterhand.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s