Till vänsterpopulismens försvar -läsecirkel imorgon!

Det är ett tag sedan sist vi har haft en läsecirkel men imorgon träffas vi igen för att diskutera ett par kapitel ur en bok som vi tycker att verkar intressant. Denna gång är det den politiska teoretikerns, Chantal Mouffes bok ”Till vänsterpopulismens försvar” som gäller. Vi fokuserar på inledningen, samt kapitel 3: ”En radikaliserad demokrati”.

Mouffe är kritisk till den politik vänstern överlag har fört. Hon hävdar att det endera handlat om att totalt omkullkasta samhällsordningen, eller om att acceptera den nyliberala hegemonin och hålla sig inom den. Istället förespråkar Mouffe en tredje väg, något hon kallar för en radikal demokrati. Intressant, eller hur!!

Läsecirkeln har vi i Bar Ö (adr. Slottsgatan 7) kl.18 framåt. Du hittar oss med hjälp av vår gröna flagga som vi har på bordet. Materialet för läsecirkeln är för tillfället tillgängligt här på vår webbplats.

Det är ingen fara om någon inte hinner läsa materialet. Det går hur som helst att delta i diskussionen. Tanken med våra läsecirklar är ändå först och främst att erbjuda en möjlighet för att umgås och diskutera med likasinnade människor.

Klicka här för evenemanget på Facebook

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s