Wappveckan

Hej kära ÅGV:are!

Mycket aktivitet i föreningen sedan senast. ÅGV deltog med tre delegater på Vänsterförbundets årliga kretsmöte i Åbo, och vi såg med glädje att den unga rödgröna ledningen återvaldes – grattis ordförande Anna Mäkipää och vice ordförande Elias Laitinen! Det tidvis stormiga mötet räckte den här gången ”bara” lite över tre timmar.

I Wappveckan har vi mycket program:

-Onsdag 27.4 har vi vårt extra årsmöte på Restaurang Skolan kl.20. Då vi på det ordinarie årsmötet en månad tidigare inte kunde välja ordförande håller vi nu ett nytt, så välkomna!

-Fredag 29.4 håller vi tillsammans med Skolstrejk/koulutuslakko-rörelsen ett symposium där universitetsanställda och studerande talar om sina erfarenheter och oro kring regeringens nedskärningspolitik.

*Diskussion kl.12-17 i D-Aulan, Arken Åbo Akademi.

* Efterföljande fest med mat, musik och samvaro + Motborgarbladets releasefest med bingo!

 

Ja, Motborgarbladet, vårt årliga fanzine kommer såklart ut för sjunde året i rad. I år är temat ”konflikt” och ett specialnummer i samarbete med Skolstrejkrörelsen. En mängd sympatisörer från nära och fjärran, doktorander, studerande och kulturarbetare bidrar i fri form med sin tolkning av temat. Säljs för printkostnader, alltså mellan 0,50e – 2e beroende på.

Glad Walborg, och hoppas se er i 1:a majmarschen som startar kl.11 från Trätorget. Väl mött!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s