Läscirkel 8.2

Den första läscirkeln för i år blir nästa vecka på onsdag kl.18 på Panimoravintola Koulu (Eriksgatan 18). Vi tänkte att läscirkel är en bättre benämning än bokdiskussion för tanken är att vi inte nödvändigtvis alltid kommer att läsa hela boken kapitell för kapitell.

Inför detta diskussionstillfälle så läser vi ”The Global Minotaur” skriven av Yanis Varoufakis, och Economics: The User’s Guide” skriven av Ha-Joon Chang. Båda böcker är skrivna på engelska men jag hoppas att det inte är ett problem för möjliga deltagare.

Tanken är att vi läser kapitell 1 ur båda böcker men ifall det finns tid och möjlighet till det så kan det också vara bra att läsa kapitell 2 ur Economics boken. Ifall någon är intresserad men inte kan få tag på böckerna i fysiskt format så går det också att läsa de individuella kapitlena via länkarna nedan.

”The Global Minotaur” kapitell 1
https://www.dropbox.com/s/4ype889yxjs48rj/Chapter%201%20The%20Global%20Minotaur.pdf?dl=0

”Economics: The User’s Guide” kapitell 1
https://www.dropbox.com/s/bxogeecytobtg65/Chapter%201%20Economics%3A%20The%20User%27s%20Guide.pdf?dl=0

och kapitell 2
https://www.dropbox.com/s/chxh4yyrki0ioce/Chapter%202%20Economics%3A%20The%20User%27s%20Guide.pdf?dl=0

Vi diskuterar alltså dessa kapitell den 8.2 så ser vi sen hur vi skall fortsätta. Oss i Ågv styrelsen hittar ni den nämda tiden och platsen sittandes vid ett ospecifikt bord nära ingången, med bok och papper i hand.  Annars är det ingen fara om man inte hinner läsa allt, det är som alltid fritt fram för alla som är intresserade att delta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s