Vad har ÅGV gjort i mars?

Vi har redan kommit en bra bit in i april, vilket innebär att det har blivit dags för nästa månadsinlägg. Den nya styrelsen har nu kommit igång med sitt arbete på allvar och har haft sina första möten. Denna vår är särskilt intensiv med både riksdagsval och europaparlamentsval tätt inpå varandra, samt mycket annat spännande som händer, vilket kräver sin planering.

Det har dock även funnits tid för annat. Kampanjarbete har utförts, insändare skrivits och spårvagnar diskuterats. Några från föreningen deltog även i firandet av det kurdiska nyåret. Det var en trevlig kväll med mycket musik och dans.

I mars månad har även flera demonstrationer gått av stapeln. Som ni kunde läsa om i det förra månadsinlägget deltog ÅGV som medarrangör i en kvinnodagsdemonstration i Åbo i början av månaden. Några veckor senare åkte några av föreningens medlemmar till Helsingfors och deltog i Gruppkrafts (Joukkovoimas) stordemonstration i Helsingfors. Åbovänstern ordnade tillsammans med Vänsterunga och Metalli49 en gratis busstransport till evenemanget, vars syfte var att uppmärksamma all den skada som den tidigare regeringen åstadkommit. Hundratals demonstranter slöt upp och vandrade genom staden för att visa sitt missnöje. Ett missnöje som förhoppningsvis kommer att synas i det valresultat som kommer allt närmare. Nu riktas blickarna med förväntan mot söndagen. Ni som ännu inte har röstat, kom ihåg valdagen den 14.4!

Klicka här för att läsa ÅGVs insändare i Åbo Underrättelser 3.4.

Klicka här för att titta på bilder från månadens händelser.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s