Åbo utan nazister -demonstration imorgon!

ÅGV bland många andra grupper och föreningar är med och stöder en partipolitiskt obunden demonstration mot en tillställning som arrangeras av den högerextrema organisationen Kansallismielinen Liittouma samma dag (det vill säga imorgon).

Vi vill uppmana alla som har tid och möjlighet att delta i Åbo utan nazister -demonstrationen. Det är liksom alltid viktigt att på ett öppet sätt visa att det inte finns utrymme för rasistisk retorik oavsett om det gäller Åbo eller någon annan stad/plats i världen. Ifall ingen någonsin gör motstånd mot högerextrema grupper riskerar vi normaliserande av en människofientlig agenda, och på så sätt blir rasistiska åsikter accepterade i vardagen samt det politiska landskapet.

Demonstrationståget samlas kl.12 i Puolalaparken och marscherar iväg kl.12:30 till Gamla Stortorget. Demonstrationen fortsätter där med program liksom tal, poesi och musik.

Läs mera om Åbo utan nazister -demonstrationen här

Demonstrationen på Facebook

Kl.15 framåt arrangeras det en efterfest i Kirjakahvila (efterfesten på Facebook).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s