Vad har ÅGV gjort i april?

Maj är nära på sitt slut och det har varit en händelserik månad. Men vi har ännu inte gjort vårt inlägg för april, och det har kort sagt också varit en händelserik månad för föreningen. Riksdagsvalet gick åter igen av stapeln och vi i ÅGV gjorde vårat bästa för att uppmärksamma Vänsterförbundets svenskspråkiga kandidater.

Riksdagsvalet 2019

Den 2.4 arrangerade vi ett seminarium/diskussionstillfälle dit vi hade bjudit in riksdagsvalskandidaterna Li Andersson (ordförande för partiet) och Jaakko Lindfors (ordförande för Vänsterförbundet i Åbo). En del av kandidaternas presentationer kan du se på detta videoklipp:

Diskussionstillfället var inte det enda vi gjorde för att uppmärksamma kandidaterna. Styrelsen utsåg en arbetsgrupp för att skriva en insändare till Åbo Underrättelser som publicerades 3.4 (samma dag som förhandsröstningen började).

Insändaren kan du läsa genom att klicka här.

Valdagen var 14.4 och vi följde spänt med valresultatet på en valvaka tillsammans med resten av Vänsterförbundet i Egentliga Finland. Resultatet blev en valvinst för Vänsterförbundet som gick framåt med 4 mandat! ÅGV vill önska alla Vänsterförbundare som kom in riksdagen grattis och lycka till.

Klimatmarsch i Helsingfors

Inför riksdagsvalet arrangerades en stordemonstration i Helsingfors för att uppmärksamma klimatförändringen, och det faktum att vi behöver en bättre klimatpolitik i Finland. Vi i ÅGV deltog på demonstrationen tillsammans med Egentliga Finlands Vänsterunga som ordnade en gratis busstransport i samarbete med Greenpeace och Finlands naturskyddsförbund.

Klicka här för att ser mera bilder!

Motborgarbladet!

För det sista jobbade vi hårt för att få Motborgarbladet nr.10 färdigt i tid inför första maj. Deadline för bidrag var 14.4 varefter vi arbetade med de bidrag vi hade för att skapa det nya numret. Vi hade bland annat en workshop 15.4 för att tillsammans arbeta på layouten. 100 exemplar av Motborgarbladet nr.10 GENERATION trycktes just i tid för att hämtas den sista dagen av april.

IMG_20190430_143603(1)
Motborgarbladet nr.10 GENERATION färdigtryckt!

Det nya numret går även att läsa här på vår hemsida.

Det var allt för april! Vi återkommer så snart som möjligt om vad vi har sysslat med i maj, och det är en hel del vi kan nämna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s