Lämna spår

Min plan var att gräva lite i arkiven för det här blogginlägget, att gå igenom gamla ÅGV-mötesprotokoll för att hit plocka de mest intressanta sakerna. Men min plan misslyckades för nu när jag skulle sätta igång med skrivandet så hittar jag inte arkiven. Det kan hända att jag har gett alla gamla ÅGV-papper åt Li när hon blev ordförande men det kan också hända att jag själv har kvar pappren men nu söker på fel ställen. Äsch…

Vi ÅGV-aktiva är bra på många saker, men att hålla ordning på papper och protokoll har kanske inte varit vår starkaste sida. Alla saker behöver man väl inte heller spara, men nu när jag funderar på det så känns det som att det skulle vara kul att på riktigt ha ett ordentligt arkiv på vad ÅGV har haft för verksamhet under åren. För det arkiv jag nu vid skrivande stund inte lyckas hitta så innehåller en del protokoll från enstaka möten men väldigt mycket saknades när jag fick ta över pärmen med gamla ÅGV-papper 2004 när jag blev ordförande. De protokoll som fanns var roliga att läsa, att se vem som hade varit på mötena, vilka saker som hade diskuterats (allt från aktuella politiska frågor till medlemmars privata Indien-resor och annat liknande), hur ivrig verksamheten hade varit under olika år.

En orsak att jag nu skriver om det här är att jag tänker att den här bloggen kanske kan bli ett någotsorts arkiv på hur ÅGV har sett ut från 2009 framåt. Vi som nu är ÅGV-aktiva har varit med olika antal år, och ibland kan det vara svårt att inse att föreningen har både en framtid och ett förflutet. Jag insåg det inte när jag efter mitt första ordförandeår började strunta i att göra protokoll från våra möten och nu ångrar jag det lite. För trots allt har ÅGV hunnit göra väldigt mycket olika saker också under de åren jag har varit med, och det känns synd att allt bara glöms bort. Vem som har varit med i styrelsen och när glöms också lätt bort, t.ex. har de flesta som var med i min första styrelse 2004 för länge sedan hunnit flytta bort från Åbo. Så därför är det kul med den här bloggen, för nog är det här ju också ett sätt att lämna spår.

-Markus

(Om jag kommer rätt ihåg så registrerades ÅGV som förening 1992. Det kanske inte låter som ett så långt förflutet, men under 17 år hinner mycket hända och många mänskor vara med i en förening).

En reaktion till “Lämna spår

  1. Angående ÅGV:s historia: ca. 1945 grundades Åbo svenska demokratiska förening. Någon gång i slutet av 1970- eller början av 1980-talet slumrade den in. 1987 var vi några stycken med Jotto Andersson i spetsen som återupplivade den föreningen. När sedan Vf grundades 1990 bytte vi namn till ÅGV. Det skedde på föreningens sommarfest på vår gård i Pargas. Juni 1990 alltså.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s