från fullmäktige till fillijonkan

agv-0011

Veckan började med att en majoritet i Åbo stadsfullmäktige röstade emot en folkomröstning om torgparkeringen, trots att så många Åbobor tydligen ville ha en. Någon dag senare dök en text upp på muren utanför Sibeliusmuseet, och även på andra ställen i staden: Valtuusto tuhosi demokratian. Jag vet inte vilka som står bakom väggklottret, och inte tror jag att jag eller ÅGV förespråkar väggklotter heller, men varje gång jag har gått förbi Sibeliusmuseet den här veckan har jag känt en kort stund av samförstånd med författaren och frustration över att som stadsbor inte bli åhörd.


Veckan slutade med att en hel massa studerande i Åbo deltog i årets Alternativa Årsfest, där många ÅGV:are var med och ordnande tillsammans med andra föreningar vid Åbo Akademi. Roligt var det också: tal av Nils Torvalds om behovet av alternativa tankesätt inför finanskrisen, skuggteater om filijonkan, bra musik och god mat. Precis som på andra årsfester delades det ut förtjänsttecken, och väldigt läckra sådana var de i år (har tyvärr ingen bild) men till skillnad från andra årsfester fick publiken rösta fram en vinnare (eller förlorare i en fall, beroende på hur man ser på saken) i fyra olika alternativa kategorier. Sjuttio personer röstade. Resultaten står nedan om du, bästa läsare, vill veta.

Årets antialternativa gärning: Åbo stads nej till folkomröstningen om torgparkeringen

Årets alternativa gärning: Kampanjen för en folkomröstning om torgparkeringen

Årets alternativa personlighet: Lars Larsen

Årets alternativa nykomling: Naphouse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s