Bones might ache, skin might sag

Unga vuxna, där sitter de vid sina datorer. Vad kommer att hända med våra kroppar? Kommer vår syn att grumlas i förtid, kommer vår hy att flagna och rynka sig, kommer våra ryggar att börja rassla i kotorna? Det finns redan de som tillbringat över 30 år av sitt liv framför datorn. Men de är inte många – de är endast statistiskt brus jämfört med årskullarna som föddes i slutet av nittiotalet. En stor del av dessa barn har tillbringat hela sin uppväxt vid datorn, och där kommer de att fortsätta sitta. Det har hänt något, bara under de senaste åren. Alla sitter vid datorn, alla. För det som sker på nätet, det betyder så mycket mer än vad det gjorde förr. Förr var det jobb och tidsfördriv, nu är det självaste livet som utspelar sig där.

Mina ögon svider. Lite. Jag är närsynt, hur hade min syn varit in a non- computerized life?

Min hy är lite lös på något sätt. Lite. Hur hade den sett ut om inte skärmen strålat på den varje dag?

Min rygg är svag. Ganska. Hur stark hade den inte varit om jag lallat omkring utomhus alla dessa timmar, dagar och år?

Men vem fan hade jag varit?

Mattias

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s