Åbo utan nazister- demonstration

Nu på lördag den 18.8 ordnas en demonstration för att protestera mot den Nordiska motståndsrörelsens tillställning som de ordnar samma dag. Åbo utan nazister- demonstrationen är fredlig och dömer allt våldsamt beteende. Syftet är att på ett offentligt sätt visa att det inte finns utrymme för rasistiska och våldsamma nationalsocialisitiska rörelser i Åbo, i Finland eller i världen överlag.

Demonstrationen börjar med en marsch med start från Puolalaparken kl.11:15 och slutar på samma plats i Puolalaparken ca kl.12. Demonstrationen fortsätter sedan med program som innehåller poesi, musik och sakkunnigas anföranden.

Vi i Åbo gröna vänster vill uppmana alla som har tid och möjlighet att delta i Åbo utan nazister- demonstrationen. Det är viktigt att människor motsätter sig spridandet av rasistiska och hatiska budskap. Det är inte en självklarhet att vårt samhälle alltid kommer att reflektera det faktum att nazism är fel. Ifall människor tillåter våldsamma nationalsocialistiska organisationer som den Nordiska motståndsrörelsen att normalisera deras retorik är det verkligen inte självklart.

Mera information angående demonstrationen hittar ni här (obs, att demonstrationståget  startar från Puolalaparken och inte från Trätorget som det står i pressmedelandet)

Demonstrationen finns också som ett evenemang på Facebook

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s