Gulnäbbsakademin 2019

De av er som studerar i Åbo Akademi kan vara intresserade av att Gulnäbbsakademin 2019 är nu på onsdag kl.16-18 i Kåren (adr. Tavastgatan 22). Gulnäbbsakademin är ett evenemang som arrangeras av Åbo Akademis Studentkår, menat för nya studerande att bekanta sig med olika föreningar. Som vanligt har vi i Åbo Gröna Vänster ett bord där, och i år har vi vårt bord bredvid Egentliga Finlands Vänsterunga som också deltar. Så kom gärna förbi och säg hej till oss båda om inte annat, även om du inte är en studerande själv.

Noterbart i år är att det är Kårval! Detta betyder att du som medlem i Åbo Akademis Studentkår (ifall du har studierätt i ÅA är du medlem) har rätt att ställa upp i valet, och i bästa fall bli invald som ordinarie eller suppleant i kårfullmäktige. I och med att vi har många medlemmar som studerar i Åbo Akademi, bildar våra studerandeaktiva som vanligt en valförening med samma namn som föreningen (det vill säga Åbo Gröna Vänster). Ifall du själv studerar och önskar att ställa upp i valet via ÅGV -valföreningen så är det bara att komma förbi och tala med oss, eller ta kontakt på annat sätt (obs, deadline för kandidatanmälan 27.9). Medlemskap i ÅGV är inte ett krav för att ställa upp som kandidat via valföreningen. För övrigt har vi skapat en egen sida som du kan använda för att följa valet (klicka här).

För det sista, om du ännu inte har skaffat det senaste numret av Motborgarbladet (nr.10 GENERATION) så är detta ett ypperligt tillfälle för dig att få tag på en fysisk kopia. Det nyaste bladet säljer vi för 3€ styck för att täcka tryckkostnaderna. Du kan också läsa Motborgarbladet här på vår hemsida utan kostnad (klicka här för att läsa).

Vi ses på Gulnäbbsakademin!


Gullnäbbsakademin på Facebook

Läs mera om Kårvalet och vår gruppering i ÅAS -fullmäktige

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s