Parkprotest 2.10: Nej till en parkeringsplats i parken vid Caloniagränden!

Nu på onsdag kl.12 framåt hålls en demonstration för att rädda en park som finns mellan Åbo Universitet och Åbo Akademi. Träden där hotas att fällas i syfte att göra parken till en parkeringsplats. Vi i ÅGV är naturligtvis med och stöder demonstrationen mot dessa planer, och vi vill uppmana alla som har tid och möjlighet att delta. Universitetsområdet är inte, och bör inte heller göras till en parkeringsplats för att främja bilismen!

Kl.12 är det samling i Assistentensplats (gården mellan Educarium och Publicum) och kl.12:30 görs en människokedja runt parken. Nedan följer en närmare beskrivning av händelsen (kopierad från Facebook).

Klicka här för en namninsamling

Klicka här för evenemanget på Facebook


Ett nytt parkeringsområde ska byggas på Åbo universitets campusområde. Den nya parkeringsplatsen är en del av Åbo universitets och Åbo Akademis gemensamma byggnadsprojekt Aurum, även om parkeringsplatsen skulle byggas i nedre campusområde mellan Calonia och Educarium. I nuläge finns det ett litet grönområde genom vilket går en livlig cykel- och gångled.

Åbo universitetet informerade om saken genom intranät den 20.9.2019. Efter en livlig diskussion om frågan, meddelades det att ett diskussionstillfälle om ämnet skulle ordnas fredagen den 4.10. I motsats till informationen som gavs ut tidigare till media ska röjnings- och byggarbeten skjutas upp till efter det planerade diskussionstillfället.

Vi uppmuntrar alla som är intresserade av grönområdets framtid att delta i diskussionstillfället på fredag, men vi vill ge alla chansen att uttrycka sin åsikt redan före projektet förverkligas och visa hur många vi faktiskt är. Det är ett stort antal människor som använder området dagligen och som skulle påverkas av denna förändring. Många har också uttryckt sin oro över att ersättning av en park med en parkeringsplats skulle vara i strid med universitetens klimat- och miljömålsättningar.

Tidtabell:
12:00 Samling i Assistensplats (gården mellan Educarium och Publicum)
12:30 Människokedja runt parkområdet
13:00-15:00 musik (TYEMYY rf)

Efter demonstrationen kan intresserade fortsätta eftermiddagen på Piccu Maccias afterwork.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s