Kårvalet 2019: ställ upp!

Ifall du studerar vid Åbo Akademi kan du vara intresserad av att veta att Kårvalet närmar sig, och att du som en grön vänstersinnad Kårenit kan ställa upp i valet via Åbo Gröna Vänster -valföreningen. I bästa fall blir du sen invald, antingen som ordinarie eller suppleant i Studentkårens fullmäktige vilket är det högsta beslutsfattande organet för Åbo Akademis Studentkår. Ett mandat i kårfullmäktige varar i två år.

Obs, att deadline för att ställa upp i valet är 27.9.

ÅGV har länge haft en gruppering i ÅAS -fullmäktige som har bildats på nytt vartannat år av studerandeaktiva i vår förening. För att ställa upp i ÅGV -valföreningen och bli en del av grupperingen så behöver du ändå inte vara medlem i föreningen. Allt som krävs för att ställa upp är ett medlemskap i Kåren (ifall du har studierätt i ÅA så är du medlem i Kåren). Vi önskar naturligtvis att de som representerar oss i Kårfullmäktige deltar i våra egna möten i mån av möjlighet, men det är inget som vi kräver eller kan kräva.

Klicka här ifall du är intresserad av att ställa upp i Kårvalet 2019!

Klicka här ifall du vill läsa mera om ÅAS -fullmäktige och ÅGV -grupperingen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s