Användning av sociala medier: utbildningstillfälle (på distans) idag kl.18

Det här inlägget kommer lite sent men idag kl.18 arrangerar Vänsterförbundets svenska landsstyrelse ett utbildningstillfälle på distans angående sociala medier. Kursen hålls av Ny Tids chefredaktör Janne Wass. En beskrivning av händelsen följer nedan.


Hur använder jag sociala medier i valkampanjen?

Vilka sociala medier fungerar bäst i valarbetet? Hur skapar jag en personlig politikerprofil på sociala medier? Hur kan mitt partis lokalavdelning dra nytta av nätet i valkampanjen? Vad är det bästa sättet att nå ut till potentiella väljare?

Bland annat de här frågorna besvarar Ny Tids chefredaktör Janne Wass under kursen. Föreläsningen riktar sig i första hand till personer som redan har åtminstone ett Facebook-konto, men också de som ännu inte är aktiva på sociala medier kan få nyttiga insikter om varför det lönar sig att utnyttja nätets alla möjligheter i valarbetet.

Målet är att deltagarna efter kursen ska kunna skapa en personlig politikerprofil på Facebook, samt ha verktyg för att få ut det mesta av de nya medierna i sitt valarbete. Deltagarna får också grundläggande verktyg för att använda Twitter och Instagram.

Vi tar en titt på nyare sociala medier som TikTok och WhatsApp, men koncentrerar oss på de “tre stora”.

Utbildningen ordnas digitalt via zoom och länken är denna: https://us02web.zoom.us/j/83818342441

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s